Autor: Aurel Catrinoiu

Vizionarea obiectivului face parte din etapa standardizată de stabilire a contextului intern și extern ale organizației, ca  etapă a procesului de management al riscurilor, fiind una dintre activitățile preliminare ale  evaluatorului după contractarea serviciului de analiză a riscurilor de securitate fizică. Această activitate de vizionare sau inspecție se recomandă a fi parcursă de evaluatori și preliminar elaborării unor oferte tehnice și financiare, evident într-un mod mai sumar, tocmai pentru a aprecia complexitatea procesului de evaluare și timpul alocat.

În această etapă, evaluatorul trebuie să stabilească în principal, gradul de conformitate legală a beneficiarului în ceea ce privește măsurile existente, modul de realizare a serviciilor prestate și identificarea vulnerabilităților de natură protectivă, procedurală ori în dotarea cu echipamente de securitate, respectiv eficiența oferită de acestea, precum și identificarea amenințărilor și vulnerabilităților relevante care pot influența nivelul de risc din obiectiv. 

Pentru a avea un rezultat constructiv este necesar să se deruleze mai multe activități pe teren, iar în funcție de specificul și arhitectura obiectivului putem avea mai multe opțiuni.

 In continuare, în prezentarea tabelară se vor descrie activitățile, acțiunile evaluatorului și scopul urmărit, după cum urmează:

  1. Verificarea delimitării perimetrale și a iluminatului pe proprietate:

În funcție de constatările făcute se vor propune măsuri de protecție sau securizare a zonelor ori de eliminare sau reducere a vulnerabilităților descoperite, în corelare și celelalte măsuri electronice ori de pază, după cum urmează:

Dacă vă interesează materialele de acest tip, ne face plăcere să vă informăm că articolul de mai sus este un mic fragment din Ghidul Practic al Evaluatorului de Risc la Securitatea Fizică, lucrare de referință apărută în 2022 sub egida ANERSFR și despre care găsiți mai multe date aici.

Sunteți interesat de a intra în posesia Ghidului Practic al Evaluatorului de Risc la Securitatea Fizică?

Iată atunci câteva informații utile:

Preț/bucată: 150 lei.

Membrii ANERSFR beneficiază de discount*, astfel prețul pentru aceștia este de 90 lei/Ghid.

Pentru achiziție, îi rugăm pe cei interesați, membri ai asociației sau nu, să urmeze pașii de mai jos:

•          Se transmite o comandă pe mail la adresa : office@anersfr.ro, unde se specifică: numărul de bucați, datele de facturare, adresa de livrare și datele de contact ale solicitantului.

•          Se emite factura si se transmite cumpărătorului;

•          După primirea facturii, solicitantul anunță confirmarea efectuării plății cărților.

•          Coletul va fi livrat prin curierat la adresa indicată, cu plata la destinație.

 * Printre beneficiile de care se bucură membrii ANERSFR, se numără și cel de discount de 60 de lei (din 150 lei) la achiziționarea Ghidului Practic al Evaluatorului de Risc la Securitatea Fizică.

Înființată în anul 2013, Asociația Națională a Evaluatorilor de Risc la Securitatea Fizică din România (ANERSFR)  este unica asociație de profil, organizația care a pus bazele Codului Etic al profesiei și a devenit vocea reprezentativă a evaluatorilor de risc la securitate fizică.

Membrii ANERSFR se bucură de 15 BENEFICII, printre care recunoaștere, asistență, pregătire, consultanță și excelentă relaționare.