Episodul 2 din podcastul EVRISKA!, realizat de ANERSFR și portalul de știri din securitatea fizică și cibernetică SECURINFO, reprezintă lansarea publică a unui proiect extrem de important: Titlul de Expert ANERSFR.
O idee care a apărut prima dată în discuții la ediția inaugurală, de anul trecut, a Forumului Specialiștilor în Securitate Fizică, eveniment organizat anual de Asociația Națională a Evaluatorilor de Risc la Securitatea Fizică din România (ANERSFR).
O idee lansată chiar de către invitatul de azi al podcastului EVRISKA!, Stelian Arion, a cărui prezentare o puteți regăsi mai jos, și care a fost preluată în lucru de o echipă de specialiști ai ANERSFR, coordonată de președintele asociației, Aurel Catrinoiu.
De altfel, cei doi sunt și protagoniștii podcastului înregistrat la începutul lunii martie, un podcast care vă va oferi informații despre beneficiile vizate de inițiatori, procedura de certificare și momentul începerii propriu-zise a proiectului “Titlul de Expert ANERSFR”.
De asemenea, este abordată tema securității fizice într-un context de provocări și progres tehnologic nemaiîntâlnit, dar și agenda celei de-a doua ediții a Forumului Specialiștilor în Securitate Fizică, eveniment organizat de ANERSFR, pe 23 mai 2024, la Rin Airport Hotel din Otopeni.
Mai jos, la finalul articolului, puteți viziona podcastul EVRISKA – Episodul 2.
Stelian Arion, invitatul ediției, este președinte al mai multor comitete tehnice ale Organismului Român de Standardizare (ASRO) legate de securitatea fizică și securitatea informațiilor și membru al comitetului tehnic al Organismului Român de Acreditare (RENAR). Contribuie la revizuirea legislației și la dezvoltarea standardelor ocupaționale și participă la proiecte de cercetare în consorții europene.
Proprietar și CEO al Secant Security SRL, o companie de inginerie și consiliere în domeniul securității, câștigătoare OSPA.
Are diplome academice în electronică și management.
Expertiza sa include securitatea fizică și a informațiilor, managementul riscului și managementul continuității, protecția infrastructurilor critice, apărarea și securitatea națională.
Este evaluator al riscurilor de securitate fizică înregistrat și consultant în securitatea informațiilor.
A fost membru al consiliului de administrație al mai multor asociații românești legate de securitate, iar, în prezent, este lector la ARTS. IBR și ROFMA.
În ce privește ANERSFR, este unul dintre membrii fondatori și a lucrat la actuala variantă de statut a asociației.