PROCEDURA DE EXAMINARE:

Comisia de examinare  se întrunește cel puțin de două ori pe an sau ori de câte ori se impune pentru  organizarea examinării persoanelor înscrise ale evaluatorilor, în funcție de solicitări.

Examinarea scrisă  și proba de interviu se susțin în format fizic la sediul comisiei comunicat candidatului. 

Examinarea constă în susținerea unui test grilă, format din 100 de întrebări, cu răspunsuri multiple și susținerea unui interviu axat pe lucrările realizate, ce va fi înregistrat pentru eventuale contestații.

La proba de interviu, fiecare membru dintre membrii, inclusiv președintele are dreptul să adreseze câte o întrebare, iar răspunsurile candidatului trebuie să fie cotate cu un procentaj de minim 40 puncte total la cele cinci întrebări.

 

Grila va cuprinde 20 de întrebări din legislația incidentă domeniului, 20 de întrebări din teoria riscului, 20 întrebări din standardul SR EN 31000/2018 și 31010/2020 și 10 din securitate mecanică, 20 din securitate electronică și 10 din pază fizică.

Fiecare întrebare se va aprecia cu un punct, dacă varianta de răspuns este  corectă, un răspuns cu o variantă nebifată ori cu o variantă greșită atrage notarea întrebării cu 0 puncte.

Întrebările vor fi organizate pe cel puțin 5 variante și vor fi formulate din bibliografia prevăzută în Anexa 4.

Comisia validează obținerea procentului de admisibilitate dacă sunt îndeplinite următoarele condiții:

  1. a obținut 75 de puncte din cele 100 posibile la chestionarul grilă;
  2. a obținut 40 puncte la întrebările comisiei de examinare la interviul susținut (interviu înregistrat) din rapoartele prezentate. Notarea răspunsului se face potrivit Ghidului de interviu, prevăzut în Anexa 5.

Punctajul obținut și rezultatul obținut se va prezenta la finalul examinării candidatului.

În cazul declarării ca respins, candidatul se poate înscrie pentru reexaminare după 6 luni de la susținerea primei examinări, fără a fi necesară plata unei noi taxe de examinare. Pentru următoarele reexaminări se achită o nouă taxă.