Cea de-a doua ediție a Forumului Specialiștilor în Securitate Fizică (FSSF), eveniment desfășurat joi la Rin Airport Hotel din Otopeni, s-a bucurat de participarea a peste 100 de specialiști dintr-o gamă largă a sectoarelor economice.

Pe lângă numeroși evaluatori de risc la securitatea fizică, au fost prezenți reprezentanți ai principalelor asociații din domeniu, ai UNSAR (Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România), ARB (Asociația Română a Băncilor), integratori de sisteme, manageri și experți din industriile auto, medicală, bancară, jocuri de noroc și retail.

Forumul a fost organizat de către Asociația Națională a Evaluatorilor de Risc la Securitatea Fizică din România (ANERSFR) cu sprijinul companiilor Hyperfy (Partener Gold) și KMW Systems (Partener Silver).

“Reprezintă o mare satisfacție pentru noi, cei din ANERSFR, nu doar numărul mare de participanți, ci și expertiza acestora.

Prezentările și dezbaterile au fost de un nivel foarte bun și au făcut ca ediția din acest an să fie una mult mai valoroasă față de cea de anul trecut. Am ridicat, prin urmare, ștacheta, așa încât pentru anul viitor, la ediția cu numărul 3, suntem obligați să începem planurile încă de pe acum pentru a ne autodepăși.

Vreau să le mulțumesc pentru prezență  tuturor invitaților și participanților, ne-a onorat efortul lor.

Un cuvânt special de recunoștință și pentru sponsorii evenimentului, al căror sprijin a contribuit substanțial la reușita FSSF 2024”, a declarat președintele ANERSFR, Aurel Catrinoiu, după eveniment.

În prima parte a panelului ANERSFR, Stelian Arion, membru fondator al asociației, a făcut o prezentare a proiectului “EXPERT ANERSFR”.

Proiectul își propune evidențierea specialiștilor care oferă calitate sau excelează în evaluarea de risc la securitatea fizică (ERSF).

Printre obiectivele așteptate să fie atinse în urma implementării, se numără:

Viitorii experți ANERSFR vor trebui să îndeplinească unele cerințe minime legate de experiență, activitate în piață, dar și în domeniul știntiific, precum și probitate, aderare la Codul Etic al ANERSFR.

Se preconizează ca examenul să aibă două componente:

Posibilă dată de lansare? Luna septembrie a acestui an!

Cealaltă temă din panelul ANERSFR a vizat proiectul de modificare a Instrucțiunii Ministrului Afacerilor Interne nr.9/2013.

Președintele ANSERSFR a enumerat obiectivele îmbunătățirii reglementării:

De asemenea, directorul executiv al ANERSFR, Ionel Munteanu, a prezentat Grila specifică pentru unități de interes public și noua Grilă 12 pentru unități fără cerințe minimale.

Înființată în anul 2013, Asociația Națională a Evaluatorilor de Risc la Securitatea Fizică din România (ANERSFR)  este unica asociație de profil, organizația care a pus bazele Codului Etic al profesiei și a devenit vocea reprezentativă a evaluatorilor de risc la securitate fizică.