Obiect

Crearea unui cadru formal de colaborare instituțională, la nivel național, intre cele doua Părți, în vederea derulării unor activități dedicate specialiștilor în domeniile evaluării riscului la securitate fizică și asigurărilor, dar și pentru informarea și educarea cetățenilor români cu privire la soluțiile de protecție financiară împotriva posibilelor riscuri, precum asigurările facultative, însă fără a se limita la acestea, respectiv a modalității de prevenire a infracțiunilor.

Modalități de realizare a colaborării

Colaborarea dintre Părți va consta în organizarea de proiecte și sesiuni de pregătire, schimb de bune practici și instruire reciprocă, în format fizic sau online, la nivel național și/sau local, conform celor prevăzute la obiectul prezentului protocol și în funcție de nevoile Părților, insă fără a se limita la acestea.

sursa: fragment din Protocol

Parteneri:

Înființată în 1994, UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea dețin o pondere de aproximativ 90% din piața locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea și reprezentarea intereselor asigurătorilor și reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activității de asigurări în România și a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern și internațional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federației Asigurătorilor și Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe.

Înființată în anul 2013, Asociația Națională a Evaluatorilor de Risc la Securitatea Fizică din România (ANERSFR) este unica asociație de profil, organizația care a pus bazele Codului Etic al profesiei și a devenit vocea reprezentativă a evaluatorilor de risc la securitate fizică.

ANERSFR are scopul principal de a promova şi proteja interesele specifice persoanelor juridice care au ca obiect de activitate evaluarea riscurilor la securitatea fizică.