O delegație a Consiliului Director al Asociației Naționale a Evaluatorilor de Risc la Securitatea Fizică din România (ANERSFR) a avut o întâlnire cu reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Ordine Publică, tema principală fiind noul cadru legislativ privind paza obiectivelor, bunurilor si valorilor, precum si protecția persoanelor.

Cu acest prilej, reprezentanții ANERSFR au prezentat modificările propuse de asociație, așa cum au rezultat în urma sugestiilor primite de la membri pe parcursul ultimelor luni.

La rândul său, conducerea D.O.P. – I.G.P.R. a informat asupra stadiului proiectului legislativ aflat pe fluxul de elaborare și a asigurat că ANERSFR va primi noua formă a textului de îndată ce va fi înaintat către Direcția Juridică a MAI.

Pe baza acelui text, ANERSFR va iniția noi consultări interne pentru ca, în procesul de transparență decizională, asociația să depună toate amendamentele solicitate de membrii săi.

Înființată în anul 2013, Asociația Națională a Evaluatorilor de Risc la Securitatea Fizică din România (ANERSFR)  este unica asociație de profil, organizația care a pus bazele Codului Etic al profesiei și a devenit vocea reprezentativă a evaluatorilor de risc la securitate fizică.

București, 10 martie 2023

Președinte ANERSFR

Aurel Catrinoiu