Prima ediție a FORUMULUI SPECIALIȘTILOR ÎN SECURITATE FIZICĂ, desfășurată la București sub sloganul „10 ani, un forum, o familie”, a prilejuit o întâlnire aniversară de succes, dar în același timp și o experiență utilă pentru evaluatorii de risc veniți din întreaga țară.

Prilejuită de împlinirea a 10 ani de viață ai Asociației Naționale a Evaluatorilor de Risc la Securitate Fizică din România (ANERSFR), reuniunea a fost deschisă de mesajele președinților celor mai importante structuri asociative din industria securității și asigurărilor, cărora le mulțumim pentru participare și cuvintele adresate.

Ne-a bucurat mult de asemenea prezența expertului polonez Daniel Kaminski, de la Asociația POLSKA IZBA OCHRONY, care ne-a transmis o scrisoare de felicitare din partea acesteia și ne-a împărtășit în mod extrem de competent din practicile europene în securitatea fizică.

Numeroasele întrebări adresate de participanți ne arată interesul crescut față de astfel de teme și invitați, fapt ce ne duce la dorința de a transforma actuala premieră, de a avea invitați de peste hotare, într-o practică de manieră constantă pe viitor.

Robert Nagy, Mirel Băluță și Aurel Catrinoiu au prezentat colegilor din ANERSFR aspecte din spectrul intern al domeniului securității, completând ca într-un puzzle diferitele aspecte ale activității din domeniu.

„Ne aflăm într-un an aniversar în care ANERSFR împlinește 10 ani de existență. Începem să creștem și ne bucurăm că, iată, în mai puțin de trei luni, cu ajutorul colegilor am reușit să organizăm nu mai puțin de trei evenimente puternice: pe 30 martie, la Brașov, workshop-ul „Securizare prin evaluare riscuri – 10 ani de existență ANERSFR”, pe 10 mai, la București, alături de ARTS, cea de-a VIII-a Conferință Națională de Analiză de Risc iar acum, tot în Capitală, prima ediție a Forumului Specialiștilor în Securitate Fizică.

Ca președinte al ANERSFR, vreau să le mulțumesc din suflet colegilor pentru activitatea susținută depusă, partenerilor noștri care au făcut posibile din punct de vedere financiar respectivele evenimente, precum și tuturor participanților care ne-au onorat cu prezența, îi așteptăm și pe viitor.

„Înarmați” cu încrederea membrilor și experiența câștigată, îi asigurăm pe toți membrii ANERSFR că vom avea mai multă „voce” pe viitor în reprezentarea intereselor evaluatorilor de risc în securitate fizică din toată țara”, a declarat președintele ANERSFR, Aurel Catrinoiu.