Asociația Națională a Evaluatorilor de Risc la Securitate Fizică din România (ANERSFR) și Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) au încheiat săptămâna trecută un Protocol de Colaborare.

Obiectul Protocolului este reprezentat de crearea unui cadru formal de colaborare instituțională, la nivel național, între cele două părți, în vederea derulării unor activități dedicate specialiștilor în domeniile evaluării riscului la securitate fizică și asigurărilor, dar și pentru informarea și educarea cetățenilor români cu privire la soluțiile de protecție financiară care pot oferi un sprijin important în cazul unor situații neprevăzute (precum asigurările facultative, însă fără a se limita la acestea), respectiv a modalității de prevenire a infracțiunilor.

Documentul a fost semnat marți, 9 mai a.c., de către Aurel CATRINOIU, Președintele ANERSFR și Alexandru CIUNCAN, Președinte & Director General al UNSAR.

Din delegația ANERSFR, prezentă la sediul UNSAR, au mai făcut parte Bogdan ANTONESCU, membru al Comitetului Director și Ionel MUNTEANU, Director Executiv al ANERSFR.

Principalul punct al colaborării dintre cele două părți va consta „în organizarea de proiecte și sesiuni de pregătire, schimb de bune practici și instruire reciprocă, în format fizic sau online, la nivel național și/sau local”.

Sper ca acest prim pas de colaborare instituțională cu UNSAR să fie de bun augur în dezvoltarea unor proiecte și activități care să aducă beneficii atât celor două industrii, cât și consumatorilor finali. În perioada următoare am pregătit evenimente profesionale importante și ne va face o deosebită plăcere să avem invitați din partea UNSAR, care, sunt convins, vor aduce multă plus-valoare dezbaterilor noastre”, a declarat Aurel CATRINOIU, Președintele ANERSFR.

La rândul său, Alexandru CIUNCAN, Președinte & Director General al UNSAR, a transmis:

„Ne bucurăm de semnarea acestui parteneriat cu ANERSFR. Suntem încrezători că acest schimb de experiență între cele două asociații va aduce beneficii mutuale și o mai mare deschidere a mediului antreprenorial pentru a se informa și pentru a lua cele mai bune decizii cu privire la accesarea unui plan de prevenire, dar și de protecție financiară, în cazul producerii unor situații care pot afecta continuitatea unui business”.

Înființată în anul 2013, Asociația Națională a Evaluatorilor de Risc la Securitatea Fizică din România (ANERSFR) este unica asociație de profil, organizația care a pus bazele Codului Etic al profesiei și a devenit vocea reprezentativă a evaluatorilor de risc la securitate fizică.

ANERSFR are scopul principal de a promova şi proteja interesele specifice persoanelor juridice care au ca obiect de activitate evaluarea riscurilor la securitatea fizică.

Înființată în 1994, UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea dețin o pondere de aproximativ 90% din piața locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea și reprezentarea intereselor asigurătorilor și reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activității de asigurări în România și a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern și internațional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federației Asigurătorilor și Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe.