În urmă cu peste două mii de ani, imediat după ce a a descoperit ce îl frământa, Arhimede ar fi strigat „Evrika!”.

Plecând de la celebra exclamație și făcând un joc de cuvinte, Asociația Națională a Evaluatorilor de Risc la Securitatea Fizică din România (ANERSFR) și portalul de știri SECURINFO lansează „EVRISKA”, un podcast pentru cei dornici să descopere secretele securității fizice.

Sub sloganul „Evită riscurile. Află cum!”, emisiunea în format video și audio va propune publicului larg, și nu doar specialiștilor, teme specifice profesiei de evaluator de risc la securitatea fizică, dar și multe ediții dedicate inovațiilor, noilor echipamente și tehnologii, produselor de securitate mecanică, serviciilor de intervenție.

Podcastul va fi moderat de fondatorul SECURINFO, Vicențiu Purcărea, și îl va avea ca invitat permanent pe președintele ANERSFR, Aurel Catrinoiu.

Cei doi vor intra în dialog în fiecare ediție cu invitați din întreaga țară sau de peste hotare, de aceea soluția aleasă pentru producție a fost o platformă online.

„Mă bucur mult că demarăm acest proiect de informare cuprinzătoare a publicului legat de profesia de evaluator de risc la securitate fizică, dar și în ce privește secretele securității fizice în ansamblu. Noi realizăm de ani de zile acțiuni interne de pregătire și informare prin intermediul workshopurilor, conferințelor de profil, dar astfel apreciez că vom reuși o „ieșire din cutie” cu informații către publicul larg și beneficiarii noștri, a declarat președintele ANERSFR, Aurel Catrinoiu.

La rândul său, redactorul-șef al SECURINFO, Vicențiu Purcărea, a arătat că proiectul „se înscrie și în viziunea publicației, aceea de a aduce publicului informațiile care îi vor da puterea de a-și gestiona înțelept securitatea și de a evita pericolele tot mai numeroase din lumea de azi”.

Podcastul va fi difuzat VIDEO, pe canalele de YouTube ale ANERSFR și SECURINFO, și în curând și AUDIO, pe platformele de podcast specializate.

În prima ediție, reprezentanții ANERSFR, Aurel Catrinoiu și Ionel Munteanu, abordează subiecte precum: Ce este securitatea fizică, evaluatorul de risc la securitatea fizică, utilitatea procesului de evaluare, apariția profesiei de evaluator de risc la securitate fizică, noul standard ocupațional, activitatea ANERSFR, necesitatea evaluării de risc, etapele acesteia și, nu în ultimul rând, modificarea legislației de profil.

În speranța că v-am făcut curioși, vă dorim vizionare plăcută!