7 noiembrie 2022

Asociația Națională a Evaluatorilor de Risc la Securitatea Fizică din România (ANERSFR) a lansat campania „Securitate Fizică de 5 Stele”, o inițiativă pentru creșterea siguranței prin puterea informației.

ANERSFR, ca principala organizație profesională a corpului evaluatorilor de risc la securitatea fizică, militează pentru respectarea reglementărilor și aplicarea bunelor practici în domeniu, prin ridicarea nivelului de pregătire și susținerea membrilor săi, urmărind să asigure un grad de satisfacție ridicat al beneficiarilor și să constituie un partener real al autorităților.

Obiectivul campaniei este prezentarea a cinci criterii-stea menite să ghideze un antreprenor în demersul de alegere corectă a unui evaluator și de obținere a unei analize de risc cu un raport optim calitate-preț care să servească pe deplin siguranței afacerii sale.

Cele 5 criterii-stea se referă la Vizionarea obiectivului, Cunoașterea activității, Competențe tehnice, Raportul de Evaluare și Preț și oferă publicului, în mod condensat și accesibil, informații prețioase la care ar trebui să reflecteze înainte de a lua o decizie.

„Depunem eforturi pentru creșterea nivelului de pregătire a specialiștilor în acest domeniu, iar  aici aș aminti de lansarea foarte de curând a „Ghidului Practic al Evaluatorilor la Securitate Fizică”, prima lucrare tehnică din domeniul pazei și protecției, a securității fizice, din ultimii 10 ani.

Și campania „Securitate Fizică de 5 Stele” se adresează într-o măsură profesioniștilor, ca un scurt ghid de bune practici care să stea la baza relației evaluator-beneficiar.

Dar, în special, campania îi vizează pe cei care au nevoie de serviciile unui evaluator de risc la securitate fizică, arătându-le simplificat, succint și, sperăm noi, clar câteva principii esențiale de care trebuie să țină cont în alegerea corectă a unui specialist.

Ne dorim ceea ce își dorește si clientul nostru: un serviciu de 5 stele ceea ce la noi se reflectă în a oferi Securitate Fizică de 5 stele”, a declarat Aurel Catrinoiu, președintele ANERSFR.

Campania ANERSFR reamintește faptul că evitarea incidentelor de securitate cu impact asupra angajaților, clienților sau a integrității patrimoniului are la bază PREVENȚIA.

Din această perspectivă, evaluarea de risc la securitatea fizică este, dincolo de o obligație legală, unul din mijloacele extrem de utile de preîntâmpinare a producerii vreunui eveniment nedorit.